Catering
Kompleksowa organizacja: bankietów firmowych, spotkań biznesowych, przerw kawowych, szkoleń oraz wszelkich imprez plenerowych.
CATERING BALZAC
Z przyjemnością zaproponujemy Państwu nasze menu lub pomożemy wybrać dania, które najbardziej pasować będą do charakteru imprezy. Jesteśmy przygotowani na stworzenie każdego scenariusza imprezy w firmie oraz w plenerze.
Oferujemy kompleksowe przygotowanie UROCZYSTOŚCI. Obok smacznej kuchni gwarantujemy Państwu profesjonalną obsługę kelnerską, a pięknie podane potrawy oraz elegancko udekorowane stoły dodadzą prestiżu każdemu spotkaniu i sprawią, że ich atmosfera będzie niezapomniana. Chętnie odpowiemy na wszelkie Państwa pytania.
Przykładowe menu
Propozycja poczęstunku podczas przerwy kawowej
- Kawa ( parzona w profesjonalnych ekspresach przelewowych, oprócz smaku nadaje piękny aromat w swoim otoczeniu ) i herbata podana w pełnym serwisie, bez ograniczenia.
- Soki w trzech smakach ( jabłko, pomarańcz, czarna porzeczka ) i woda mineralna bez ograniczenia.
- Kruche ciasto z foremek nadziewane wiśniami
- Porcje sernika na papilotkach ozdobione świeżym owocem
- Placki drożdżowe z chrupiącą kruszonką i dwoma rodzajami pieczonych owoców
- Tarta z gruszkami.
- Babeczki tiramisu
- Jadalne wyroby cukiernicze i dekoracje związane z tematem konferencji
- Szarlotka pachnąca cynamonem
- Kanapeczki bankietowe
Przykłady zimnych przekąsek
- Pieczony pasztet z dziczyzny dekorowany chrzanem i żurawiną
- Sliwki obięte bekonem zapiekane w ciemnym pieczywie
- Chrupiąca papryka i ogórek otulony serem Królewskim
- Marynowany bakłażan i cukinia w oliwie z oliwek przy białym serze Feta
- Rucola z szynką i serem Parmezan polana sosem balsamicznym jako kęs na szabelce
- Szaszłyk azjatycki czyli śwież ananas krewetka i marchewka grillowane w słodko-kwaśnym sosie
- Tartaletki, czyli foremki kruchego ciasta nadziewane różnymi smakami past ziołowych, mięsnych i rybnych
- Słupki ogórków faszerowane pastą z łososia
- Paluszki przekąskowe ze świeżych warzyw : papryka, ogórek i marchewka
- Drobne pulpeciki wieprzowe nadziewane winogronami
Przykład bufetu ciepłego
- Flambirowne przegrzebki w marynacie musu kalafiorowego, zapiekane w muszli i uwińczone puchem z parmezanu.
- Afrodyzjakalne szyjki rakowe dopełnione prawdziwkami zamknięte w sakiewkach z ciasta francuskiego na sposób sea-food
- Comber wieprzowy ociekający słodyczą miodu spadziowego złamany nutą francuskiej musztardy Dion
- Roladki z polędwiczek w towarzystwie macerowanej w czerwonym bordeaux śliwki przepełnione kruchością szynki parmeńskiej
- Polędwica z dorsza otulona łososiowym płaszczykiem w ozdobie liści świeżego szpinaku i aromacie świeżo otartej limonki
- Delikatny filet z pstrąga tęczowego owinięty w chrupiącą cukinię marynowaną w oliwie truflowej na koniec opasany kruchym ciastem sezamowym
- Roladki bakłażana z cukinią nadziewane serem mozarellą
Przykładowe dodatki do przekąsek
- Chrupiące bagietki, ciabatta i ciemny chleb
- Pięć sosów na bazie mielonych: oliwek, kaparów, pomidorów, groszku i ogórka
- Masełko pietruszkowe
- Zapewniamy pełną obsługę serwisową, obficie zastawiony stół i propozycje dań przygotowane z dobrej jakości i świeżych produktów