CATERING BALZAC

Z przyjemnością zaproponujemy Państwu nasze menu lub pomożemy wybrać dania, które najbardziej pasować będą do charakteru imprezy. Jesteśmy przygotowani na stworzenie każdego scenariusza imprezy w firmie oraz w plenerze.

Oferujemy kompleksowe przygotowanie UROCZYSTOŚCI. Obok smacznej kuchni gwarantujemy Państwu profesjonalną obsługę kelnerską, a pięknie podane potrawy oraz elegancko udekorowane stoły dodadzą prestiżu każdemu spotkaniu i sprawią, że ich atmosfera będzie niezapomniana. Chętnie odpowiemy na wszelkie Państwa pytania.

Propozycja poczęstunku podczas przerwy kawowej

  • Kawa ( parzona w profesjonalnych ekspresach przelewowych, oprócz smaku nadaje piękny aromat w swoim otoczeniu ) i herbata podana w pełnym serwisie, bez ograniczenia.
  • Soki w trzech smakach ( jabłko, pomarańcz, czarna porzeczka ) i woda mineralna bez ograniczenia.
  • Kruche ciasto z foremek nadziewane wiśniami
  • Porcje sernika na papilotkach ozdobione świeżym owocem
  • Placki drożdżowe z chrupiącą kruszonką i dwoma rodzajami pieczonych owoców
  • Tarta z gruszkami.
  • Babeczki tiramisu
  • Jadalne wyroby cukiernicze i dekoracje związane z tematem konferencji
  • Szarlotka pachnąca cynamonem
  • Kanapeczki bankietowe

 

 

Przykłady zimnych przekąsek

  • Pieczony pasztet z dziczyzny dekorowany chrzanem i żurawiną
  • Sliwki obięte bekonem zapiekane w ciemnym pieczywie
  • Chrupiąca papryka i ogórek otulony serem Królewskim
  • Marynowany bakłażan i cukinia w oliwie z oliwek przy białym serze Feta
  • Rucola z szynką i serem Parmezan polana sosem balsamicznym jako kęs na szabelce
  • Szaszłyk azjatycki czyli śwież ananas krewetka i marchewka grillowane w słodko-kwaśnym sosie
  • Tartaletki, czyli foremki kruchego ciasta nadziewane różnymi smakami past ziołowych, mięsnych i rybnych
  • Słupki ogórków faszerowane pastą z łososia
  • Paluszki przekąskowe ze świeżych warzyw : papryka, ogórek i marchewka
  • Drobne pulpeciki wieprzowe nadziewane winogronami

 

 

Przykład bufetu ciepłego

  • Flambirowne przegrzebki w marynacie musu kalafiorowego, zapiekane w muszli i uwińczone puchem z parmezanu.
  • Afrodyzjakalne szyjki rakowe dopełnione prawdziwkami zamknięte w sakiewkach z ciasta francuskiego na sposób sea-food
  • Comber wieprzowy ociekający słodyczą miodu spadziowego złamany nutą francuskiej musztardy Dion
  • Roladki z polędwiczek w towarzystwie macerowanej w czerwonym bordeaux śliwki przepełnione kruchością szynki parmeńskiej
  • Polędwica z dorsza otulona łososiowym płaszczykiem w ozdobie liści świeżego szpinaku i aromacie świeżo otartej limonki
  • Delikatny filet z pstrąga tęczowego owinięty w chrupiącą cukinię marynowaną w oliwie truflowej na koniec opasany kruchym ciastem sezamowym
  • Roladki bakłażana z cukinią nadziewane serem mozarellą

 

 

Przykładowe dodatki do przekąsek

  • Chrupiące bagietki, ciabatta i ciemny chleb
  • Pięć sosów na bazie mielonych: oliwek, kaparów, pomidorów, groszku i ogórka
  • Masełko pietruszkowe
  • Zapewniamy pełną obsługę serwisową, obficie zastawiony stół i propozycje dań przygotowane z dobrej jakości i świeżych produktów